Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Knjigoveški obrt nalazi se na istoj lokaciji još od davne 1945 godine. U vlasništvu Stjepana Radića obrt je od 1990-2012. U tome vremenu Obrt posluje sa renomiranim odvjetničkim uredima sa područja cijele Hrvatske, Državnim uredima i institucijama, Znanstvenim ustanovama i institutima, Sportskim društvima, privatnim i pravnim koristnicima. U svakodnevnom radu njegujući tradiciju ručnog uvezivanja i ručnog rada.

Godine 2012. nakon uspješne prezentacije načina rada, od strane Hrvatske obrtničke komore dodjeljeno je uvjerenje o stjecanju statusa Obrt s tradicijom.

Početkom 2013. godine tradicija se nastavlja te Ivana Radić preuzima Obrt nakon svog oca Stjepana Radića. Iako po struci magistra inženjer agronomije usvojila je ljubav prema radionici u kojoj je provela djetinstvo. Korice za svoj prvi uvez izradila je pod mentorstvom mame Marije Radić još u osnovnoj školi te i kasnije usvajala znanja i vještine. Iako joj srednjoškolko obrazovanje i fakultet nisu vezani uz grafičku struku, rad u knjigovežnici je uvijek bio prisutan.

Preuzimajući obrt odlučna je u ideji nastavka tradicije u radionici gdje su neki od strojeva muzejske vrijednosti još uvijek u funkciji.

Tako se i danas njeguje tradicija ručnog krojenja, ručna izrada korica po mjeri, ručno šivanje, ručno ljepljenje ali je uvođenjem novih tehnologija i znanja moguće izraditi sve što se od papira može zamisliti.

 

onama

 

"Ostati ravnodušan prema knjizi znači lakomisleno osiromašiti svoj život."
Ivo Andrić

karta

obrt s tradicijom